lördag 30 maj 2009

Träningsrapport 29/5

På fredagen (29/5) testades Quel Pirate med ny balans. Det verkade bra och han kommer troligtvis att gå så när han startar måndag 1/6.

Andra hästar som tränat på fredagen var Flash of Lightning, Umberto Marcato, Sting Ray, Trulsdotter och Vermont Launcher som gick på rakbanan. Coral King, Perfect Balance och Leisan L.N. gick motion.

Träningsrapport 28/5

Torsdag den 28/5 var det som vanligt provstarter på Sundbyholm.

Vi hade tre hästar som var med och först ut var Exotic Launcher. Hon fick följa med i ryggar och skötte sig bra, börjar snart bli startklar.

Del Piero Bob travade iväg bra från start och han vann sin provstart på tiden 1.20,4 2140m.

Lissie's Lassie skötte sig också bra även om hon var lite trög då hon gick med öppet huvudlag. Lassie kommer att starta den 15 juni på Mantorp om allt är som det ska med henne fram tills dess.

tisdag 26 maj 2009

Till Start 26/5

Trav idag på Sundbyholm. Stallet har inga hästar som startar men Richard kör två stycken hästar.

Canister startar i lopp 4 har ingen fin resultatrad men gick ändå skapligt sist Richard körde med ett bra smyg lopp kan det vara en platschans.

Lopp 8 startar Chivas Royal har inte startat på över ett år men tränar bra men behöver säkert ett lopp i kroppen innan han är segeraktuell.

Resultat 25/5

Vermont Launcher slutade femma på Mantorp igår efter att ha fått ett bra lopp, tyvärr så blev det för dåligt tempo på loppet så när spurten skulle sättas in så hade alla andra kvar att köra med också. Det är bara att anmäla på nytt igen och hoppas på bättre tempo nästa gång.

måndag 25 maj 2009

Till start 25/5

Vermont Launcher startar ikväll på Mantorp.

Det är en amatörmatch mellan kuskar från Mantorp och Malta och han som kör Vermont heter Jason Vasallo och kommer ifrån Malta. Jason är inget okänt ansikte för oss då han äger några hästar ihop med Richards pappa Roland Jansson och han brukar därmed vara i Sverige ett par gånger om året. Jason har även kört en del lopp här i Sverige med sina delägda hästar.

Det brukar alltid bli full körning hela vägen i sådana här lopp och det gynnar våran häst som har dragit ett bakspår bakom bilen (nr 11). Vermont Luncher har gjort godkända insatser på slutet och nu när det är autostart så minskar också galopprisken avsevärt. Får han bara en bra resa och lite tempo på loppet så kan han mycket väl dyka upp i segerstriden.

torsdag 21 maj 2009

Resultat 21/5

Tyvärr blev det galopp för Quel Pirate på sundbyholm idag. När 800 meter återstod blev det ett störnings moment och då kom galoppen synd då han satt väldigt bra till i andra par utvändigt och kändes som han hade varit långt framme annars.

Till start 21/5

Idag är det Damernas dag på Sundbyholm med fri entré för alla tjejer. Stallet har Quel Pirate till start i det 6:e loppet. Han har varit åtgärdad efter senaste starten men har tränat bra och från ett vettigt startspår så ska han nog kunna få en framskjuten placering, bara det blir lite tempo på loppet.

tisdag 19 maj 2009

Stallnytt 19/5

Idag har Lissie's Lassie och Del Piero Bob gått sulkyjobb på banan. Dom avverkade 2140m efter 1.20 på ett bra sätt. Båda två kommer att gå ett till test på banan innan det blir aktuellt för start.

Veterinären har också varit på besök idag. På hennes lista stod
Perfect Balance och Bijou d'Inverne.

Perfect Balance blev kastrerad då han har varit lite för hingstig för sitt eget bästa ett tag.

Bijou d'Inverne kändes inte helt bra i måndagens rakbanejobb och blev behandlad i båda framknäna och vänster framkota.

måndag 18 maj 2009

Poesi sjukskriven

Poesi har idag blivit behandlad för en harhas. (Harhas innebär att baksidan på hasen svulnar upp och hästen blir halt.) Bästa metoden för behandling är att "bränna" hasen. Så nu får hon ta det lite lungt i drygt 2 veckor innan hon kan börja tränas igen.

torsdag 14 maj 2009

Resultat 13/5

Igår på Romme var Bijou d'Inverne tvåa för Kristina.
Ekipaget tog ledningen direkt och fick sen bestämma farten i loppet. In på upploppet stack dom undan men det kom en häst långt ut i banan, som inte Bijou såg eftersom han hade halvstängt huvudlag, och han blev slagen precis på linjen.
Glädjande var att Bijou visade bra form och han vinner snart lopp igen.

onsdag 13 maj 2009

Till start 13/5

Ikväll är det dags för Bijou d'Inverne att starta på Romme.

Han startar i det 5:e loppet och Kristina Dylicki kör då det är ett lärlingslopp. Ekipaget har fått ett bra startspår (spår 2). Dock vet vi inte hur snabb han är bakom bilen då han aldrig startat med framsår. Har tränat bra efter senaste starten och kommer att gå med halvstängt huvudlag den här gången.

Träningrapport 12/5

Quel Pirate var inne och gick ett banjobb på eftermiddagen. Han har varit behandlad efter senaste starten och fick nu gå 1.25/2100m med lite snabbare avslutning. Han kändes fin och kommer att starta igen inom dom närmaste veckorna.

Resultat 12/5

Vermont Launcher slutade 4:a i gårdagens start på Sundbyholm. Han gick i väg felfritt från start (trots en återkallad start) och var tvungen att gå på först i tredjespår redan 900m från mål. Han hade ett litet grepp på ledaren in på upploppet men kunde inte stå emot några hästar som kom bakifrån men gjorde ändå ett bra lopp.

måndag 11 maj 2009

Till start 12/5

Vermont Launcher startar på sundbyholm under Tisdagen i lopp 11. Han har tränat bra inför det här loppet men har en ständig spår otur då han än en gång lottats till spår nio i volten och då är det minst 80 procents galopprisk från start. Med lite tur på loppet och han sköter sig från start ska han vara bland dom tre.

Richard kör även Canister i lopp nio har ett tråkigt läge och får försöka tjäna pengar i första hand.

fredag 8 maj 2009

Träningsrapport 7/5 och 8/5

Torsdag 7/5 gick Lissie's Lassie och Exotic Launcher sulkyjobb på banan. Dom kändes bra båda två på 1.23,5 2140m.

Fredag 8/5 var det dags för Poesi, Del Piero Bob och Vermont Launcher att gå ett lite snabbare träningspass. Dom avverkade 2140m efter 1.24,0.

Poesi var positiv och låg lägre i puls än förut, så det verkar ha gett bra resultat sedan vi lagt om träningen på henne.

Del Piero Bob gick sitt första banjobb sedan han var sjuk i vintras och han var inte specielt tagen efter det här jobbet. Kommer att gå ett nytt sulkyjobb om ca tio till fjorton dagar.

Vermont Laucnher ska starta på tisdag så han fick följa med i rygg på dom andra två och kändes fin.

tisdag 5 maj 2009

Resultat 5/5

Idag har Perfect Balance gått sitt premielopp. Han tog en galopp i första sväng men gick bra efter det och landade på 34.4 2140 meter.

Till start 5/5

Ikväll kör Sundbyholm en så kallad "budgetdag" med endast tio tusen i förstapris i alla lopp.

Stallet har ingen häst till start utan endast en tvååring, Perfect Balance, som ska gå premielopp.

Richard kör en amatörtränad häst i lopp 5. Anna Hill har inte visat någon form på slutet och det blir att sikta in sig på pengar i första hand.

Leif Petersson kör Sassy Jo Anna i lärlingsloppet som är lopp 3. Hon gick visserligen en bra tid senast på Färjestad men tror att hon får svårt att räcka till en framskjuten placering.

söndag 3 maj 2009

Nyheter

Lou de Fontaine har flyttat hem till Frankrike i dagarna och Ten to Ten ska opereras för stämbandsförlamning imorgon måndag (4/5). Det är en likadan operation som gjordes på hans bror Coral King för några veckor sedan.