onsdag 29 juli 2009

Träningsrapport 29/7

Idag har två av våra 2-åringar varit inne på banan och tränat. Dessa var Leisan L.N. och Perfect Balance. Dom travade 1.31 i 2140m och nu kommer Leisan L.N. att anmälas till premielopp den 7 augusti.

tisdag 28 juli 2009

Umberto Marcato gick premielopp

Idag den 28/7 gick Umberto Marcato sitt premielopp. Han klarade det gallant på tiden 1.30,1 2140m. Nu tränar vi på hemma ett tag innan vi åker in till banan igen.



Träningsrapport 28/7

Idag har 3 hästar gått snabbjobb inne på Sundbyholm. Dessa var Bijou d'Inverne, Trulsdotter och Coral King.

Bijou d'Inverne och Trulsdotter gick ett heat efter 1.18,5 1640m, medans Coral King gick sitt första snabbare jobb efter sin halsoperation. Han gick 1.23,5 2140m.

Alla tre kändes fina och Bijou d'Inverne och Trulsdotter kommer att starta inom en snar framtid. Coral King kommer att träna på ett tag till och gå några fler banjobb innan det blir aktuellt för start.

måndag 27 juli 2009

Efterlängtad seger!

Lissie's Lassie tog ledningen direkt och kunde sedan jogga hem 50 000kr på 1.15,7 2140m. Det var en skön seger i dubbel bemärkelse. Dels för Lissie's Lassie, som inte har fått det att fungera fullt ut i år och då känns det exta skönt att hon får visa vad hon kan, dels för stallet som också haft stolpe ut sista tiden. Vi får hoppas att det vänder med det här. Ett stort grattis till ägarna Stall Skytten med Gunnar Sundbaum i spetsen.

Rättvik 27/7

Idag körs det V65 på Rättvikstravet och stallet selar ut en häst. Det är Lissie's Lassie som startar i lopp 3, vilket är V65-1. Hon har dragit ett bra spår (1) då hon är startsnabb i voltstart och formen verkar stigande. Vi är smått opptimistiska på att hon nog ska kunna räcka en bra bit i det här sällskapet och hon är klart streckvärd.

lördag 25 juli 2009

Resultat 24/7

Del Piero Bob slutade oplacerad igår på Örebro. Han kom igenom bra från start och hamnade i dödens efter första kurvan. Det blev lite tufft för honom då han inte hade startat på så länge men vi kommer igen om ett tag när han fått träna på lite mer.

torsdag 23 juli 2009

Till start 24/7

Imorgon fredag är det lunchtävlingar på Örebrotravet.
Vi åker dit med Del Piero Bob som startar i lopp 8, vilket är lärlingsloppet. Kristina kör.
Tyvärr drog han spår 12 i lottdragningen så det drar ner hans chanser.Del Piero bob har annars tränat på bra och gick ett kvallopp för ca en månad sedan. Från spår 12 får vi hoppas på turen en del, men gör han ett bra lopp så borde han åtminstonde kunna hamna på pallplats.



Del Piero Bob laddar upp i hagen.

torsdag 16 juli 2009

Veterinärkoll 16/7

Quel Pirate fick besöka veterinären efter sitt galoppmisslyckande på Mantorp i måndags. Han är nu behandlad i karpaltunneln i båda framknäna och båda bakkotorna.

Veterinären gick också igenom Motion Picture. Hon visade lite böjprovsreaktion på båda framknäna och är nu behandlad där.

Träningsrapport 16/7

Idag har Poesi varit med i provstarter. Hon skötte sig bra och travade 1.21,3 2140m. Då hon är stor och lite tung i kroppen så behöver hon några fler tempojobb innan hon kommer att vara startklar då det fortfarande fattas lite spänst i henne.

Umberto Marcato fick göra Poesi sällskap in till banan. Han gick ett rundbanejobb och kommer att anmälas till premielopp den 28/7.

onsdag 15 juli 2009

Äntligen en dag med sol!

Äntligen tittade solen fram en hel dag.
Här kommer lite sommarbilder på några av hästarna.



Stona myser i skuggan.


Motion Picture var inte så intresserad av att posera för
kameran.


Poesi har hittat en pinne att gnaga på.


Leisan L.N.


Exotic Launcher


Lissie's Lassie gillar att vara med på bild.


Trulsdotter


Ten to Ten står och solar sig.

Stin Ray gillar också solen.


tisdag 14 juli 2009

Träningsrapport 14/7

Idag testade vi av några hästar inne på Sundbyholm.

I det första heatet var det Bijou d'Inverne och Exotic Launcher, precis när dom skulle gå öppnade sig himlen och det kom en störtskur. Dom fick trava 1.21 2140m på ett kladdigt underlag och löste det på bra sätt. Bijou d'Inverne var lite seg och kommer att gå ett banjobb till inom fjorton dagar, Exotic Launcher känns startklar.

I det andra heatet gick Trulsdotter och Motion Picture, dom travade 1.19.5 i 2140m dom gjorde det på bra sätt också. Trulsdotter ska gå ett banjobb till innan hon startar. Däremot är Motion Picture startklar och startar troligtvis på Sundbyholm den 28 juli om allt verkar bra efteråt.

Vi har varit nöjda med alla i jobben nu och det känns som att stallet är klart på gång och vi hoppas att det ska bli riktigt roligt framöver.

måndag 13 juli 2009

Resultat 13/7

Quel Pirate Galopperade dubbelt och blev diskad. Han blev lite generad när en häst galopperade invändigt om honom i första sväng och då han är väldigt känslig för strörningar så behövdes det inte mer för att han inte skulle hålla sig i trav. Sedan kom han lite för nära framförvarande ekipage och tog sig en till galopp.

Lissie's Lassie kom till ledningen men Richard var tvungen att släppa då 500m travades efter 1.13 och den i dödens fortsatte att köra. Hon kom sedan ut i andra utvändigt 500m kvar och fick fritt in på upploppet men det fattas nog lite till den riktiga formen och hon slutade 5:a. Hon brukar kunna behöva ha några lopp i kroppen så vi anmäler på och hoppas hon kommer med snart igen.

söndag 12 juli 2009

Till Start 13/7 Mantorp

Eftermiddags trav på Mantorp och stallet startar två hästar. Det är Quel Pirate och Lissie's Lassie.
Fet

Quel Pirate startar i lopp 4. Han var struken förra veckan då Richard var sjuk men har tränat som vanligt och har ett bra spår. Distansen som är 2640m den här gången borde passa bra då han är stark och vi tror att han ska kunna vara med och slåss om segern.

Lissie's Lassie som startar i lopp 7 har inte haft någon tur i årets starter men tränar bättre än raden och med rätt resa blir vi inte förvånade om hon dyker upp där framme.

måndag 6 juli 2009

Till Start 6/7

Idag var det tänkt att Quel Pirate skulle starta på Mantorp. Men då Richard ligger hemma i magsjuka och det inte fanns någon bra ersättare till honom kommer han att strykas.

söndag 5 juli 2009

Vermont Launcher 3:a.

Vermont Launcher blev 3:a i dagens tredje lopp på Sundbyholm. Han fick tredje invändigt efter lite körning om positionerna genom första sväng. Efter lite strul i sista sväng med galopperande häst framför så fick han fritt fram och spurtade bra igen till en ny 3:e plats. Det var sista starten i vår regi för Vermont Launcher då han han blivit utleasad och kommer att flytta till lite nordligare breddgrader i mitten på nästa vecka.

Till start söndag 5 juli

I dag startar Vermont Launcher på Sundbyholm. Distansen är 3140 meter och han har spår 1 på start, vilket borde innebära att han kan gå iväg felfritt. Han sprutade bra i senaste starten och känns fortsatt fin i träningen. Från det här läget hoppas vi på platschans.

Träningsrapport 2/7

Poesi och Motion Picture har gått sulkyjobb. Båda kändes fina efter 1.22 2140m. Motion Picture börjar närma sig start igen, kommer att gå ett till banjobb innan hon startar och Poesi ska gå ett liknande jobb om ca 3 veckor.