söndag 29 november 2009

Till Start 30/11

På Måndagen startar Coral King på Mantorp. Han har ett bra spår då han har spår sex i volten och han kan öppna skapligt från start,det är en fördel om han skulle få ledningen då han travar bättre när han får gå på innerspår. Av jobben att döma så har han gått framåt av den senaste starten och i ett öppet lopp bör han räknas med vinstchans.


Coral King blickar mot Mantorp.

torsdag 26 november 2009

Försenad träningsrapport.

Under Onsdagen var vi in till banan med två hästar,det var Bijou d'Inverne och Sting Ray.

Först ut var Bijou d'Inverne som fick trava 1.20.0 2140 meter med en avslutning på 1.16 sista femhundra meterna och det gjorde han på ett bra sätt och han kommer att starta inom kort.

Sen var det Sting Ray som blir bättre för varje jobb han får,nu travade han 1.26.0 2140meter med en avslutning sista femhundra meterna på 1.24.5. Han får fortsätta att åka in till banan som han gjort nu ett tag till framöver.

tisdag 24 november 2009

Resultat 24/11

Passport var idag tvåa på Sundbyholm,han satt i fjärde utvändigt och Richard började stöta 700 kvar och då gick det ut två stycken framför som inte gick framåt. När Passport väl fick avancera avslutade han strålande och var bara en halv längd efter vinnaren i mål på tiden 1.16.3 2140 meter auto.

Våran kvalhäst Umberto Marcato skötte sig exemplariskt på tiden 1.21.9 2140 meter.

måndag 23 november 2009

Till start 24/11Sundbyholm

En häst till start under tisdagen på Sundbyholm och det är Passport.

Passport startade så sent som förra tisdagen och fick ett lopp sist invändigt,spurtade skapligt i skymundan men hade stått över en hel del jobb innan den starten och borde gå framåt med det loppet i kroppen,har lottats till ett tråkigt tolfte spår men löper han upp till sin normala standard så borde han segerstrida.

Stallet ska även kvala en häst och det är Umberto marcato.


Passport gör det han gillar allra bäst, Att äta.


"ubbe" första gången på banan,nu ska han kvala.

söndag 22 november 2009

Saxat från webben...

Vi suger lite på Ten to Tens fina seger på V64 i onsdags och har hittat bilder på både Travexpressen.se och Travnet.se.






torsdag 19 november 2009

Ten to Tens första seger...

...och förhoppningsvis kommer det fler. Ten to Ten tog hand om ledningen efter ca 500m och stannade sedan där ända in i mål. Han travade 1.16,6 över 2140m volt. Det var stallets första seger på Solvalla i år och vad är det man brukar säga... bättre sent än aldrig. Passar på att gratulera ägarna som var på plats och fick se sin häst vinna "live".

onsdag 18 november 2009

Till Start 18/11 Solvalla

Idag på Solvalla startar Ten to Ten från stallet,Jorma Kontio kör som vanligt och ekipaget startar i lopp fem. Ten to Ten var aningen seg senast men känns piggare i jobben efteråt och han ska absolut streckas på kupongen.


Är det Ten to Tens tur på Solvalla idag?

Resultat 17/11

Coral King var fyra igår på Axevalla medan Passport var oplacerad.

Coral King gjorde det bra i sitt lopp då han inte hade startat på ett tag,han fick gå utvändigt om ledaren sista varvet men kunde inte haka på den riktigt till slut men höll farten bra ändå som fyra på tiden 1.18.0 2140 meter.

Passport fick backa sist mitt i sista sväng och sen kunde han inte ta något i en snabb avslutning men kändes bra och behövde det här loppet i kroppen.

tisdag 17 november 2009

Till Start 17/11 Axevalla

Under Tisdagen styr vi kosan mot Skara där stallet startar två hästar,det är Coral King och passport.

Coral King har inte startat på ett tag då han har varit behandlad tränar bra hemma men det kanske saknas lite lopp i kroppen på honom och då vi inte vet var vi har honom riktigt formmässigt så får han ses som ett platsbud i förstahand till den här starten.

Passport var riktigt bra i sin comeback men har varit sjuk efter det och stått över jobb,har ett tråkigt läge här och kommer att köras snällt den här gången. Han är ett platsbud i förstahand.

Resultat 16/11

Quel Pirate räckte inte till när han startade under måndagskvällen han fick ett bra lopp men orkade inte riktigt till slut,nu är det bestämt i samråd med ägaren att Quel Pirate kommer att sluta tävla. Då han även har problem med att hålla sig helt fräch i sina ben.

måndag 16 november 2009

Till start 16/11

Ikväll startar Quel Pirate i 11:e och sista loppet på Mantorp. Han står med 20m tillägg. Det har varit mycket galopper på slutet för Quel Pirate, som om han bara sköter sig borde räcka långt i ett sånt här sällskap. Men vi får i första hand hoppas att han går felfritt.

torsdag 12 november 2009

Provstarter 12/11

Idag var det provstarter på Sundbyholm.

Först ut var Umberto Marcato han tog hand om ledningen direkt från start öppnade första varvet på 1.25 och landade på 1.23.0 2140meter som första häst i mål.

Sen var det Bijou d'Inverne och Poesi som var med i samma avdelning dom var trea och etta i mål båda landade på 1.21.5 2140meter och båda avslutade sista rundan efter underkant 1.18.

Sist ut var Motion Picture hon var tvåa i mål och avslutade sista varvet efter 1.15 och landade på 1.18.2 2140meter.

Vi var nöjda med alla hästarna.

Hemma har bara Ten to Ten tränat lungt på rakbanan.

onsdag 11 november 2009

Provstarter i morgon. 12/11

Torsdagar är provstartsdag på Sundbyholm och stallet kommer att åka in med fyra hästar det är Umber Marcato,Bijou d'inverne,Motion Picture och Poesi.

Träningsrapport 11/11

Idag var Sting Ray inne på banan igen,han får åka in frekvent just nu då han har både varit okoncentrerad och haft svårt att sätta benen på rätt ställe. efter lite ombalansering så flöt travet bättre för honom och han kommer att få fortsätta åka in till banan för att träna ett tag framöver så han lär sig rutinerna.

måndag 9 november 2009

Del Piero Bob såld.

Del Piero Bob är såld till Åby Travgymnasium.

Han har inte visat inte någon vilja i loppen på slutet så därför bestämde sig ägarkretsen för att sälja honom. Då han är väldigt snäll att både hålla på med i stallet och att köra så passade det bra att han fick komma till ett skolstall där dom behöver säkra hästar till sina utbildningar. "Pirro" som han kallas till vardags får det nog väldigt bra där med en massa tjejer och killar som pysslar om honom dagarna i ända.


Sista bilden som är tagen på Del Pireo Bob.

söndag 8 november 2009

Ten to Ten 2:a.

Ten to Ten kom igenom bra från start i dagens (8/11) 6:e lopp på Solvalla och hamnade som andra häst i andra spår, som senare blev dödens då hästen framför övertog ledningen efter drygt 500 meter in i loppet. Han blev sedan avlöst efter ett varv och Jorma som körde styrde på i tredje spår in i sista sväng. Ten to Ten avslutade bra men det gick inte att hota vinnaren. Han kommer att starta igen inom nån vecka där det finns nått passande lopp.


Ten to Ten redo att åka till Solvalla.

Ny karriär för Richard?

I fredags ordnade Hockeyligan Hockeyligan Cup. Richard stod i mål för lag Sundbyholm/Örebro och trots att det blev förlust i samtliga tre matcher så fick Richard beröm i Eskilstunakuriren.

Journalistlaget vann till slut finalmatchen mot lag Stockholm.



lördag 7 november 2009

Till Start på Solvalla 8/11

Söndags trav på Solvalla och stallet selar ut Ten to Ten. Han har varit behandlad efter senaste starten och begåvats med ett tolfte spår men känns fin hemma i träningen,har han bara lite tur med löpningsförloppet så tror vi han är med i segerstriden

onsdag 4 november 2009

Praktikanterna

Här kommer bilder på våra praktikanter Jennie och Bella.


Jennie


Bella