tisdag 29 december 2009

Stallnytt

Under 2010 kommer ni att få ser mer av Richard i startlistorna.
Han har under detta året inte känt någon lust att köra lopp men under den sista månaden har ett allt större sug kommit tillbaka och från och med nyår kommer Richard att köra mer igen.

torsdag 24 december 2009

GOD JUL

Vi i Stall Richard L Jansson hälsar alla hästägare och övriga vänner en riktigt god fortsättning på julen.

Resultat 23/12

Ten to Ten slutade på en femte plats igår på solvalla. Han fick ett invändigt lopp efter att han hade startat snabbt och satt fast med krafter kvar i mål.

Passport
satt i sjunde utvändigt han attackerade varvet kvar och då tempot hade varit lågt i täten kunde han inte ta något på täten. Vi glömmer den starten.

tisdag 22 december 2009

Till Start 23/12

Extra V75 på Solvalla och stallet har två hästar till start det är Ten to Ten och Passport.

Ten to Ten har åter igen lottats till ett dåligt spår och vi får hoppas att han kan ha lite tur med löpningsförloppet i stället med ett bättre spår hade vi trott på bra chans nu får vi lita på turen.

Passport har även han lottats till ett dåligt spår var inte som bäst senast men känns fin i träningen, men är inte mer än ett platsbud från sitt dåliga utgångsläge.

Resultat 22/12

Under tisdagen startade Poesi på sundbyholm hon hade tränat bra innan den här starten och vi hade lite seger förhoppningar tyvärr var hon dålig och löpte inte upp till sin normala standard, nu får vi lov att kolla upp henne och se vad det var för fel.

Resultat 21/12

Umberto Marcato fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren och orkade inte riktigt på den snömoddiga banan och han slutade på en sjätteplats.

Bijou d'Inverne
hamnade även han utvändigt om ledaren gjorde ett jättelopp och var riktigt bra som fyra och vi hoppas att han får vinna lopp snart igen.

söndag 20 december 2009

Till Start 21/12

Vi styr kosan mot Mantorp under måndagen med två hästar, det är Umberto Marcato och Bijou d'Inverne.

Umberto Marcato var bra sist som fyra och har förhoppningsvis gått framåt med loppet i kroppen. Han har ett bra springspår nu och vi hoppas att han sköter sig igen nu och att han är bland dom tre främsta.

Bijou d'Inverne galopperade senast då vi provade honom barfota, han kommer att gå med skor nu och vi hoppas han kan få ledningen då han kan öppna raskt bakom bilen. Vet inte var han står formmässigt men har känts bra i jobben och vi hoppas att han gör ett bra lopp.

Stallnytt

Vi har lite smått att berätta om i stallet som hänt dom senaste dagarna.
Sting Ray
har blivit valack då han hade blivit väldigt hingstig och vi var rädda att han skulle skada sig själv.

Perfect Balance har blivit behandlad och kommer att ta det lungt i tio dagar.

Waypoint har fått en halsinfektion och står just nu på medicin.

lördag 12 december 2009

Resultat 11/12

Det blev ett fjärde och ett femte pris på Romme under fredagen.

Umberto Marcato var fyra och gjorde ett bra lopp. Han hade lite problem med tempo växlingen 700 kvar och var nära att galoppera men han klarade av att hålla sig i trav och efter att ha avslutat sista femhundra meterna efter 1.16 så landade han på tiden 1.21.0 2140 meter.

Coral King
kördes passivt och han fick luckan för sent, när väl luckan kom så spurtade han bra till femte priset och han måste snart få vinna lopp då han verkligen håller bra form för dagen.

torsdag 10 december 2009

Provlopp 10/12

Idag var Poesi inne på banan och gick provstarter, hon travade 1.19.5 2140 meter och var tvåa i mål. Hon travade bra och om allt verkar lungt så startar hon hemma på Sundbyholm den 22 december.

Till Start 11/12

Romme tävlar under fredagskvällen och stallet har två hästar till start. Det är Umberto Marcato och Coral King.

Umberto Marcato gör här sin första start som tvååring och vi vill bara se att han sköter sig och vi är nöjda om han tjänar lite pengar.

Coral King har bättre form än vad resultat raden visar och startar här i en lärlingsfinal. Vi får hoppas att han har lite tur med positionerna och att det blir tempo på loppet så blir vi inte förvånade om han vinner.

måndag 7 december 2009

Resultat 7/12

Lunchtravet på Örebro utmynnade i en andraplats för Passport som kopplade greppet mitt i sista sväng och då trodde han det var klart sen och en som kom långt ut i banan speedade förbi honom. Vi var ändå nöjda med honom.

För Bijou d'Inverne gick det sämre han provades med ny balans och han blev lite för rullig från start och galopperade. Han kändes förövrigt fin och startar inom kort igen med några balansändringar.

söndag 6 december 2009

Stallnytt

Det har varit några förändringar i stallet under helgen.

Exotic Launcher har blivit såld då ägaren ska minska sitt hästantal, vi önskar dom nya ägarna lycka till.

Ny i stallet är Waypoint som närmast kommer från Stefan"tarzan"Melander.
Waypoint är tre år och har gjort fyra starter med tre tredjeplatser som resultat.

Till Start 7/12 Lunch i Örebro!

Lunchtrav på Örebrotravet bjuds det på under måndagen och stallet startar två hästar. Det är Passport och Bijou d'Inverne.

Passport har spår sex bakom bilen och han kan öppna skapligt,vi hoppas han får en fin position och är han lika bra som senast så ska han räknas med bra chans.

Bijou d'Inverne har inte startat på ett tag och behöver säkert något lopp i kroppen och vi är nöjda om han gör ett bra lopp.



Segerbukett från Örebrotravet?

lördag 5 december 2009

Ten to Ten 3:a

Ten to Ten startade på Solvalla ikväll. Från ett tråkigt tolftespår hamnade han sist i fältet och 1200 kvar valde Jorma att avancerade fram till dödens. Därifrån höll han sedan bra till en tredjeplats. Vi är nöjda med hans prestation, då banunderlaget inte var det optimala.


Richard, Ten to Ten och Kristina matchar varandra i blått och grönt.

fredag 4 december 2009

Till Start Solvalla 5/12

Lördagstrav och dessutom kvällstrav bjuder Solvalla på i morgon och stallet startar en häst och det är Ten to Ten. Han vann i senaste starten på Solvalla och var riktigt bra då. Nu är det första gången med autostart och dessutom har han lottats till ett tråkigt tolftespår, men han har känts fin i träningen efteråt och trots det tråkiga spåret ska han räknas med vinstchans.

Resultat 30/11 Mantorp

Coral King fick trava utvändigt om ledaren på Mantorp i måndags och det blev en lite för tuff uppgift. Han kämpade ändå storstilat och blev sexa. Efter loppet verkar allt bra och han startar inom kort igen.