lördag 26 juni 2010

Till Start 26/6

På midsommardagen startar Poesi på Lindesberg.

Hon har dragit ett bra spår och hon känns fin i träningen. Då hon inte har funkat riktigt i loppen förut så får hon visa bättring innan man kan tro på henne fullt ut.

tisdag 22 juni 2010

Resultat 22/6

Det blev seger idag för Ten to Ten på Örebros lunchtrav.
Han tog ledningen direkt och stannade där in i mål även om han stannade av lite in mot mål i sin ensamhet.
Det var en bra comeback då han inte var så tufft jobbad och det här loppet borde göra honom gott.


Ten to Ten som vann lopp idag

måndag 21 juni 2010

Till Start 22/6

Under Lunchtravet på Örebro startar en häst.

Det är Ten to Ten som inte startat på ett tag då han haft dåliga blodvärden och fått vilat.
Han känns fin hemma i jobben och gick ett banjobb förra veckan men formen är vi väldigt osäkra på då det fortfarande saknas lite tempo i kroppen. Han kommer även att prövas att lättas lite grand i balansen. Men på sin grund kapacitet ska han räknas ändå och vi får ta det här som ett led i matchningen.

Stallnytt 21/6

Idag har vi blivit tvungna att ta bort Sting Ray. Han var väldigt dålig i morse när vi kom till stallet så han blev förd till Strömsholms Hästsjukhus i ilfart. Där konstaterade dom att han hade tarmvred och att han var så dålig att i samråd med ägaren och veterinären togs beslutet att låta honom somna in.

Resultat 20/6

Det var väl ingen toppen dag på Sundbyholm under Söndagen.

Passport hamnade långt balk och när han väl hittade ut så blev han dragen bakåt av en tröttnande konkurrent. Han avslutade sedan bra som femma då vi inte hade så stora förhoppningar på honom innan då han inte startat på så länge.

Lissie's Lassie tog ledningen direkt men släppte efter 350 meter det blev sedan tredje inner efter 800 meter. Hon fick inget fäste alls på den skitiga banan och det passar henne inte alls och hon tappade till sjätte platsen. Lissie's Lassie får inte godkänt för den insatsen men hon har inte riktigt den rätta toppformen än. Nu kommer vi att kolla upp henne och är det inga fel så kommer hon att få starta igen.

Leisan L.N. kvalade och skötte sig bra på 1.21.4 2140 meter men hon har ett par månader kvar till start.

lördag 19 juni 2010

Till Start 20/6

Återigen söndags trav på Sundbyholm och stallet startar två hästar.

Först ut är Passport som inte startat på ett tag då han har väldiga problem med att hålla sig frisk i sina ben. Han känns fin i träningen nu men behöver så klart lopp i kroppen innan man kan tro på någon chans med honom och vi är nöjda om han tjänar en liten slant.

Sen är det Lissie's Lassie som startade för bara en vecka sen. Hon har bara tränat lugnt i veckan men känns fin. Nu möter hon några bra hästar men skulle hon få ett fint smyg lopp kan hon vara på en plats.

Leisan L.N. ska gå ett kval lopp.

onsdag 16 juni 2010

Träningsrapport

Vi har varit in till banan med några stycken både under Tisdagen och Onsdagen.

Tisdagen: Ten to Ten och Poesi fick gå ett 1640 meters jobb då dom inte har startat på ett tag, dom kändes fina båda två och Ten to Ten startar redan Tisdagen 22 juni på Örebro.

Onsdagen: Då var det Sting Ray och Coral King som fick besöka banan. Coral King skulle provas i monte och det funkade bra men det är inget tryck i honom och nu kommer vi att ta lite blodprover på honom och se vad som kan fela på honom. Sting Ray blir bättre och bättre men har fortfarande problem med att få plats då han rycker med huvudet väldigt mycket ibland. Det blir bättre och bättre och det är bara att nöta på med honom så att han lär sig var han ska sätta benen.

Resultat 13/6

Det var inget vidare resultat på Sundbyholm under Söndagen.

Motion Picture var alldeles för ivrig i starten och kunde inte laddas alls sen fick hon jaga hela tiden och det gillar hon inte då hon vill vara med där framme direkt. Hon slutade sexa och var knappt godkänd.

Waypoint kom igenom fint och kunde avancera direkt och ta över täten efter 800 meter. Hon började redan 800 kvar visa trötthets tecken och hon galopperade som slagen 500 kvar. Hon lätt väldigt mycket i halsen efter loppet och hon står nu på medicin för det.

Lissie's Lassie fick tredje utvändigt och var tvungen att avancera redan 800 kvar då dom stötte bakifrån hon kom sen snabbt fram utvändigt om ledaren 400 meter från mål men orkade inte riktigt utmana och föll tillbaka till tredje platsen. Hon får ändå godkänt då hon inte hade startat på en dryg månad.

söndag 13 juni 2010

Till Start 13/6

Idag på Sundbyholm startar tre hästar från stallet.

Först ut är Motin Picture som var bra senast. Nu har hon ett tråkigt läge men löser det sig bra kan hon vara bland dom tre.

Sen är det Waypoints tur. Hon satt fast senast och fick luckan sent. Hon känns bra hemma i jobben efter det. Med bakspår på 20 tillägg kan man inte ha för stora förhoppningar men skulle det lösa sig kan hon skrälla.

Sist ut är Lissie's Lassie som svek senast men var inte helt hundra då och dessutom var banan väldigt lös och det passar henne inte.
Nu har hon ett bra spår men ett dom värsta konkurrenterna har spår innanför,
det blir laddning från början så får vi se om vi kommer till ledningen.
Vi hoppas att senaste insatsen var en engångs grej och att hon gör ett bra lopp då hon känns fin hemma.

tisdag 8 juni 2010

Träningsrapport 8/6

Idag har vi varit in till banan och testat av två av stallets hästar. Det var Leisan L.N. och Passport.
Dom fick träna tillsammans och båda travade 1.19. 1640 meter med lite snabbare avslutning.
Båda löste det på ett bra sett och Leisan L.N. kommer att kvala inom kort och för passports del kommer han att anmälas när det finns några passande lopp.

Hemma har Lissie's Lassie och Motion Picture tränat på rakbanan inför söndagens starter.
båda kändes fina och startar hemma på Sundbyholm på söndag.

fredag 4 juni 2010

En dag i stallet

Här kommer lite nya bilder som togs under våren.


Poesi äter höbuffe och njuter av solen.


Ten to Ten är alltid sugen att vara med på bild.


Sting Ray rensar hinken på sista pelletskornen.


Leisan L.N. Vill hellre äta ur skottkärran än från marken.

Träningsrapport 4/6

Idag har vi kört fort med nästan alla hästarna i stallet, då vi hade tandläkaren här igår

I det förstaheatet gick Leisan L.N. och Poesi och båda kändes bra.

I det andra heatet var det Ten to Ten, Passport och Waypoint alla tre kändes väldigt fina och dom kommer snart att starta alla tre.

I det sista heatet var det Lissie's Lassie, Sting Ray och Coral King som fick träna, även dom kändes bra och närmast start är Lissie's Lassie som ska anmälas till sundbyholm Söndagen den 13 Juni.

Övriga hästar fick träna under Torsdagen och Umberto Marcato är behandlad.

Perfect Balance ska ta det lite lugnt en vecka då han var lite "ful" i munnen och tandläkaren rekommenderade en vecka utan bett i munnen. Så det blir bara skritt maskin för honom under den tiden.

onsdag 2 juni 2010

Resultat 1/6

Waypoint var bra som trea under tisdagens tävlingar på Sundbyholm. Hon satt i tredje invändigt och fick luckan hundra kvar.
Då hon inte visade sig vara direkt tvärspeedig så hann hon inte få upp farten innan vi redan var i mål. Det kändes som att hon hade gott om krafter kvar i mål och det bådar gott inför framtiden.

Perfect Balance gick bra efter en galopp i första sväng i sitt kval.
Han kommer att få träna på ett tag till då han inte är riktigt startfärdig än.