lördag 31 juli 2010

Lördag 31/7

Rakbanan var kanonfin trots allt regnande igår och vi kunde köra alla utan problem.


Först ut var Waypoint och Poesi. Båda har varit sjuka men känns nu fina och vi hoppas att dom kan starta i slutet på augusti.

Andra heatet var det Ten to Ten, Motion Picture och Coral King.
Ten to Ten startar på Tisdag och han kändes bra.
Motion Picture studsar fram i jobben och verkar på väg tillbaka i fin form efter att hon fått lite snälla lopp ett tag.
Coral King fick inte träna lika mycket som dom andra då han varit sjuk och nu var första jobbet för honom. Men han kändes i alla fall pigg och vi ökar på träningsdosen efter hand nu.

Sen var det Leisan L.N. som gick några lätta intervaller efter som även hon har varit sjuk och även hon kändes fin.

torsdag 29 juli 2010

Torsdag 29/7

Idag har det regnat och fortsätter det så här kommer vi inte att köra fort i morgon för då kan vi simträna dom istället. Det verkar som om allt regn för hela sommaren kommer på en gång.
Vi får hoppas det slutar regna snart så kommer det nog inte att vara några problem att köra fort ändå trots allt regn.

Nästa vecka startar Ten to Ten på Sundbyholm med Björn Goop i sulkyn och Motion Picture ska anmälas till ett ramlopp på Solvallas V75 tävlingar nästa Lördag.

Under nästa vecka kan det bli dåligt med uppdateringar då vi ska flytta till vårat nya hus och det kommer ta ett par dagar innan vårat bredband är inkopplat.

Träningsrapport 29/7

Idag har vi varit in till banan med Perfect Balance och Umberto Marcato.
Båda var med i den första provstarten som ska gå i 1.25 fart hela vägen. Båda kändes bra och var etta och tvåa i mål på en tid strax under 1.24 2140 meter på en lite regn tung bana.
Nu får dom träna hemma ett par veckor innan dom åker in till banan igen.

lördag 24 juli 2010

Lördag 24/7

Dåligt väder idag så då fick hästarna som gått ute dygnet komma in i sina boxar så dom inte blir blöta och förkylda. Känns som att sommaren gick över i höst på en dag.

Coral King som var sjukast av viruset fick gå på bete under Juli. Vi har nu varit och hämtat honom och han kommer att få börja träna under nästa vecka.


Coral King som har gått på bete under Juli

fredag 23 juli 2010

Resultat 23/7

Motion Picture gjorde ett bra lopp på Romme idag.

Hon var snabb från start och fick rygg på ledaren som blev tredje par invändigt efter ett tag. Sen fick hon inte luckan förrän hundra meter kvar av loppet och avlutade bra till tredje platsen.

Nu har hon hållit sig mycket fräschare på slutet och då har hon även tävlat mycket jämnare.

Till Start 23/7

Idag startar Motion Picture på Romme i Amatör-SM uttagningen.

Det är Jan Olofson som kör och dom har spår fyra bakom bilen. Hon gick väldigt bra sist hon startade på Gävle och får hon ett bra lopp ikväll så hoppas vi att dom kan vara bland dom två första och gå vidare till finalen på Åmål den 2 augusti.


Motion Picture i hagen. Idag startar hon på Romme.

tisdag 20 juli 2010

Stallnytt 20/7

Den här veckan jobbar våran gamla anställda Malena Nogerius istället för oss, då vi har passat på att ta en veckas ledigt. Vi är bara med under fortkörningen Måndag och Torsdag, så sköter Malena den övriga ruljansen.

Under gårdagen var även Alexander med ut i stallet så då fixade han och Richard rakbanan. Kanterna drogs in så att vattnet ska kunna rinna av fortare när det börjar regna i höst. Vi saltade rakbanan när det blev som varmast så den har hållit sig fuktig och fin hela sommaren.


Våran rakbana som är tungsprungen och 800 meter lång.

Vi kommer också direkt det blir lite mjukare i marken att börja renovera alla hagarna, Stolpar och tråd är inhandlat. Då den förra vintern slet på tråd och stolp.


Alexander pappas materialförvaltare

torsdag 15 juli 2010

Träningsrapport 15/7

Idag har vi varit inne och kört provstarter med Umberto Marcato.
Han är inne i en träningsperiod just och fick avverka 2140 meter på 1.23.0. Han kändes fin på det men har cirka två månader kvar till start då han behöver lite mer träning.

Stallnytt 15/7

Igår blev stallet tvättat och sprutat med bakterie dödande medel så idag när hästarna kom in såg dom väldigt nöjda ut.

Vi har flera hästar som går ute på nätterna nu när det är så varmt ute och dom ser ut att stor trivas.

Dom som har varit sjuka i det virus vi har berättat om så har vi börjat träna några den här veckan och under nästa vecka kommer några till att få börja träna. Vi får hoppas att det inte blir några fler sjuka nu så att vi kan komma med full styrka till hösten.

tisdag 13 juli 2010

Resultat 13/7

Ten to Ten slutade tvåa idag på Sundbyholm.

Han kom bra till från början och fick andra utvändigt, Det blev sen "dödens" efter 800 meter.
Han kopplade greppet på ledaren in på upploppet men blev nerspeddad av den som satt i rygg på honom. Han gjorde ett ok lopp och får godkänt för sin insats.

Han kommer troligtvis att starta om ett par veckor igen.

Till start 13/7

Ikväll startar Ten to Ten på Sundbyholm i lopp 4.

Det är första avdelningen på V5 och han har lottats till ett 8:e spår 2140m volt. Det är ett bra spår för homon då han kan vara lite "stor" att vända runt med från snäva spår. Kommer han bara ut fån sitt invändiga läge så tror vi från stallet att han ska kunna ha bra chans i det här loppet och han är absolut streckvärd på kupongen.

Han har ett lopp i kroppen efter ett litet uppehåll och tränar bra hemma. Kommer att gå som vanligt balansmässigt och inga andra ändringar är planerade.

Lunchtrav Romme 13/7

Det var meningen att Lissie's Lassie skulle startat på Rommes lunchtävlingar idag men hon fick strykas pga av infektion.

Ni som följt med på hemsidan har nog märkt att vi har haft lite problem med virus i stallet därför har vi tagit prover på alla hästarna för säkerhets skull och Lissie's Lassie var bland annat en av dom som var dålig. Hon får nu ta det lugnt ett tag.

Resultat 12/7

Får börja med att ursäkta den dåliga uppdateringen på slutet. Vi får väll skylla på värmen...

Var på Rättvikstravet igår den 12/7 och startade Passport. Tyvärr blev det galopp i starten då han blev lite för ivrig från sitt 4:e spår (voltstart) och slog ihop. Han gick sedan okej utan att få med sig några pengar hem. Kändes för övrigt fin och kommer troligtvis att starta om några veckor igen.

lördag 10 juli 2010

Resultat 9/7

Vi har inte rapporterat en start men här kommer iallafall resultatet.
Motion Picture startade på Gävle under Fredagen.
Hon satt sist in på upploppet och spurtade strålande till tredje platsen på nya rekodet 14.0 1640meter auto.
Det var ett bra besked då hon inte vista någon bra form på slutet men fått lite tuffare träning hemma.

måndag 5 juli 2010

Träningsrapport 5/7

Det har varit dåligt med uppdateringar under förra veckan då vi kostade på oss en veckas ledigt.

Vi hade då bra hjälp av en före detta anställd i Malena Nogerius som tog hand om hästarna.
Hon är en duktig ryttarinna så då passade vi på att rida in Ten to Ten och Passport.

Vi har haft problem med att några hästar har underpresterat under en tid och därför tog vi ett virus prov på en av hästarna och det visade sig att han hade rhinovirus. Nu har vi tagit det provet på alla hästarna så vi ser om det är några fler som har det, vi väntar svar på det dom närmaste dagarna och vi hoppas på det bästa.
Det förrädiska med rhinovirus är att det smittar under väldigt lång tid och det kan ta tid innan man blir av med det i stallet.

Vi har tränat på som vanligt med dom som verkar friska och det är flera som känns väldigt bra. Vi får hoppas att dom får hålla sig friska så kommer dom att tjäna fina pengar framöver.