torsdag 30 september 2010

Träningsrapport 30/9

Idag har vi varit in till Sundbyholm med Coral King.
Han behövde en genom körare och han fick trava 1.18.5 2140 meter med 1.16 sista varvet och 1.14 sista femhundra meterna. Han kändes bra på det och kommer nu att anmälas till Sundbyholm den 12 Oktober.

tisdag 28 september 2010

Flyttar till Lähdekorpi

Efter Lissie's Lassies lopp idag på Örebro beslutade hennes ägare att flytta henne till Kari Lähdekorpi och hon kommer att åka redan imorgon onsdag (29/9). Han flyttar även med Ten to Ten.

Resultat 28/9

Här kommer resultatet från Örebro.

Waypoint var riktigt bra som 2:a. Från tredje par utvändigt gick Richard på i tredjespår ca 700m från mål, fick rygg en bit men blev först i tredje redan 500m från mål och kopplade grepp om ledaren in på upploppet men kunde inte freda sig mot en smygkörd när den fick luckan.

Lissie's Lassie var det däremot inte något tryck i. Hon fick tredje invändigt och blev lite dragen bakåt på sista bortre långsidan efter det kändes det som att hon inte ville ta tag i grejerna igen och hon var inte trött i mål.

måndag 27 september 2010

Lunchtrav 28/9

Örebro kör lunchtrav tisdagen den 28/9 och vi åker dit med två hästar.

Först ut är Waypoint som startar i V4-2. Det är första gången bakom startbil och hon har spår 7. Hon kommer att värma bakom bilen innan tävlingarna och sköter hon sig bara så kan hon nog vara med i den främre träffen igen.

Lissie's Lassie startar i V4-3. Hon har inte startat på ett tag och behöver säkert lopp i kroppen innan hon är som bäst. Har dessutom bakspår så hon är lite utlämnad till vad konkurrenterna hittar på. Richard kommer nog att köra ett snällt lopp med henne så får vi se om hon kan ha lite tur på vägen.

Galopp för Leisan L.N.

Det blev galopp strax efter start för Leisan L.N. Hon gick iväg bra en återkallad start men galopperade i det andra försöket. Hon är lite besvärlig att få iväg felfritt från snäva spår så det är bara att ta nya tag och komma igen.

Till start 27/9

Ikväll startar Leisan L.N. på Mantorp.
Det är första starten i karriären och hon har tyvärr dragit ett tråkigt 11:e spår. Vi får hoppas att hon sköter sig bra och har lite tur på vägen så det kan bli en slant in på kontot.

Resultat 21/9

Vi är skyldiga er Resultaten från tävlingarna på Sundbyholm den 21/9. Vi kan sammanfatta den som en galoppfylld kväll.

Perfect Balance gick iväg jättebra i dom två återkallade starterna men när loppet äntligen kom iväg så galopperade han i första sväng. Troligtvis blev han lite konfunderad och trodde att han skulle vända där igen.

Coral King värmde bra och allt, men tappade travet i sista sväng och galopperade. Det var hans första start i Monté och han blev troligtvis muskeltrött.

måndag 20 september 2010

Till Start 21/9

Under Tisdagen är det trav på sundbyholm och stallet har två hästar som startar.

Först ut är Perfect Balance som gör sin första start. Han har tränat bra men man vet aldrig vad man möter för motstånd och vi hoppas att han gör ett bra lopp i förstahand.

Sen är det Coral Kings tur. Han startar i monte loppet och rids av Malena Nogerius, Då han inte startat på ett tag behöver han säkert några lopp i kroppen och vi är nöjda med att han gör ett bra lopp och visar att han funkar bra under sadeln.

tisdag 14 september 2010

Resultat 13/9

Igår gjorde Poesi sista starten i våran regi då hon startade på Örebro.
Hon tar inte ut sig och då känner vi att det är bättre om någon annan provar henne och ser om dom lyckas bättre.

måndag 13 september 2010

Till Start 13/9

Idag startar Poesi på Örebro.
Hon har dragit ett bra spår mot ett passande gäng så idag är det upp till bevis för henne.

söndag 12 september 2010

Resultat 11/9

Det var ingen lycka igår på Mantorp då Ten to Ten var femma.
Vi hade större förhoppningar än så men tyvärr var inte travet det bästa på honom så nu får vi kolla upp honom och se vad det var som felade på honom.
Typiskt då han har känts så fin hemma i träningen, men som sagt vi slickar såren och hoppas att han får visa upp sig på nytt från sin bästa sida på V75 igen.

fredag 10 september 2010

Till Start 11/9

I morgon startar Ten to TenV75Mantorp.

Han har dragit spår 9 bakom bilen och vi får hoppas att det blir körning där framme.
Allt verkar bra i träningen med honom och har han lite tur hoppas vi att han dyker upp bland dom tre.

Fredag 10/9

Igår var vi in till Sundbyholm med Lissie's Lassie och Leisan L.N. Dom travade 1.17.5 över 1640 meter och gjorde det på ett bra sätt, Nu letar vi lopp åt bägge två.

Idag har det bara varit lugna jobb, Waypoint fick träna lite lätt bland annat och känns väldigt fin efter seger loppet i måndags.

Ten to Ten gick lätta intervaller igår tillsammans med Coral King och Poesi.

Unghästarna är nu uppe i 3km jogging och vi ökar på igen nästa vecka.

onsdag 8 september 2010

Resultat 6/9

Vi har glömt att redovisa en start men här kommer i alla fall resultatet.
Vi var till Örebro under måndagen med waypoint och det kunde inte slutat bättre då hon bärgade sin första vinst på ett väldigt mer smakande sätt.
Hon var snabb ut och hittade rygg på ledaren sen kom luckan på beställning och hon vann knappt men säkert på tiden 1.17.0 2140 meter volt.
Det var väldigt glädjande då hon var sjuk i sin senaste start och hon inte hade varit in till banan innan den här starten.

Vi hade även med Coral King i ett kvalllopp för monte och han skötte sig bra och nu siktar vi på ett monte lopp i slutet månaden.

lördag 4 september 2010

Lördag 4/9

Nu har vi haft sol ett par dagar och det verkar som att det även har gjort hästarna gott.

Ten to Ten fick igår ett tuffare jobb och kändes riktigt laddad och fin och nu är det bara att hoppas att vi får ett bra spår nästa lördag på v75.

Motion Picture kommer också att anmälas till Mantorp men hon har troligtvis inte tillräkligt med poäng för att komma med men formen verkar bra då hon är riktigt pigg och fin för dagen.

Unghästarna körs alla själv nu och allt har gått bra och nu börjar den riktiga träningen.

Ny häst i träning är Freedom Of The Sea som ska stå som konvalecent hos oss.

Resultat 2/9

Det var ingen lycka på Örebro då Poesi blev utan pengar.
Hon hamnade i tredjepar utvändigt och då dom kom i tredjespår redan 1100 kvar valde Örjan att sitta kvar.
800 kvar stannade hästen framför och hon blev dragen sist och så var det helt kört .
Nu fick vi inte någon värde mätare var hon står och vi provar att anmäla igen.

onsdag 1 september 2010

Till start 2/9

Imorgon startar Poesi på Örebro.

Hon har tränat som vanligt och känns fin hemma men måste visa bättring i loppen. Har nu fått ett lopp i kroppen och Örjan Kihlström kör för första gången. Ska prova lite annan utrustning denna gång så får vi se om det kan ge nån effekt.


Poesi i hagen.