tisdag 30 november 2010

Tisdag 30/11

Idag har vi varit in till banan med ettåringarna R.K Brownie och R.K Princess.
Det var första gången som dom var in till banan och dom skötte sig bra.
Dom fick lunka på första 1500 meterna och sen avslutade dom 1.48 sista 500 hundra meterna på ett bra sätt utan att vara det minsta trötta. Nu får dom träna på hemma ett tag innan vi åker in till banan igen i mellandagarna.

Hemma har Motion Picture och Leisan L.N. tränat i backen och båda två kändes bra.
Motion Picture startar på Söndag på Solvalla. På Solvalla startar även Waypoint.

söndag 28 november 2010

Till Start 29/11

Imorgon startar Coral King på Färjestad.

Han startar i lopp åtta och har spår två bakom bilen. Han är inte så snabb bakom bilen och han har lätt för att hetsa upp sig när det är autostart. Vi hoppas att banan blir hård och fast för det gillar han bäst.
Skulle loppet köras i ett högt tempo och han inte hetsar upp sig för mycket kan han vara bland dom tre.

fredag 26 november 2010

fredag 26/11

Idag fyller Kristina 31, Födelsedagen fick hon fira i stallet då Perfect Balance åkte på gaskolik. Den släppte efter en sväng i skritt maskinen men hon fick ändå vänta på veterinären för en säkerhets kontroll. Tur vi nästan aldrig har kolik på våra hästar (ca en gång varannat år).

I Perfect Balance fall tror vi att det var frysta äpplen som var orsaken då det finns äppel träd i hagen och det hänger några gammla äpplen kvar på det. Allt verkade i alla fall lugnt och vi tror allt har gått bra.

Idag har alla gått på rakbanan förutom Coral King som fick en ridtur i skogen. Det var bra med alla den enda som inte har tränat är Motion Picture Som ska träna i morgon istället.

Richard och Alexander sjuka idag så Malena Nogerius har varit med i stallet idag och kört fort.

tisdag 23 november 2010

Unghäst till salu!

Är ni intresserade av att vara med på en unghäst eller vill ni kanske rent av vara med på en starthäst.

Då hör ni av er till Richard på telefon 070-620 48 17 så berättar han hur ni ska gå till väga och han hjälper mer än gärna till så allt går så smidigt som möjligt för just er.


Vi har även andelar i hästar som ni är välkomna att vara med i. Hör av er för alla priser och tillvägagångssätt så får ni chansen att vara med i ett glatt ägargäng.


Ola Söderqvist är en av våra andelsägare. Din tur nu?


Resultat 22/11

Coral King slutade fyra på Färjestad igår.

Han fick andra ytter och tempot var lågt därframme i täten, Farten skruvades upp på sista bortre långsidan och då gick det inte att ta något.
Han tappade lite på täten och det spurtade även förbi honom till slut men han avslutade 1.13.5 sista 700 meterna på en snömoddig bana och han får godkänt då banan inte passade honom riktigt.

Han startar redan nu på måndag igen på Färjestad då allt verkade bra med honom på morgonen.

Tisdag 23/11

Idag har det blåst mycket ute. Släpet flyttade sig över en meter av vinden och snön yrde.

Waypoint och Motion Picture gick jobb i backen i alla fall och båda kändes bra.

Blodprovet vi tog på Motion Picture visade inga fel och vi siktar på att starta henne nästa vecka.

Ung-hästarna har gått motion alla tre.

måndag 22 november 2010

Träningsrapport Måndag 22/11

Idag har alla gått fort i backen vi har att träna i.



Först ut var Perfect Balance och Leisan L.N. som båda två har stått över lite pga olika anledningar. Idag kändes båda två bra men dom kommer att få träna på ett tag nu i vinter innan det blir dags att åka in till banan.



Sen var det R.K. Brownie och R.K. Princess tur dom fick först gå två intervaller på 500 meter lite snabbare på plant underlag innan dom avslutade med två intevaller i backen, dom blir starkare hela tiden och båda tar åt sig träningen på rätt sätt.



Sist ut var Digital Creation som fick gå fyra lugna intervaller då hon var in till banan i torsdags och tränade. Hon känns piggare för varje jobb och hon får åka in till banan igen om ett par veckor.



Freedom of the sea och Speed Tape gick en längre motions tur och båda kändes bra.



Veterinären var även här idag och fixade tänderna på Speed Tape och vi tog ett Blodprov på Motion Picture då hon sett lite hängig ut.

söndag 21 november 2010

Till Start 22/11

Imorgon startar Coral King på Färjestad.

Han startar i lopp tolv och han startar 20 meter efter några bra hästar men från sitt invändiga läge hoppas vi att han kan tjäna en fin slant ändå, tyvärr kommer han inte att kunna tävla barfota runt om eftersom det slet på hovarna så mycket sist synd då det kändes som att han fick en liten extra kick av det.

Vi har provat att ändra lite på träningsupplägget för honom sen han startade sist och vi får ge honom ett par starter innan vi ser om det funkar fullt ut.

lördag 20 november 2010

Träningsrapport!

I torsdags 18/11 var vi in till banan med Digital Creation.
Hon fick trava 1.23.5 1640meter och på det kändes hon bra men hon har ett tag kvar till start.

Unghästarna tränar på R.K Brownie och R.K Princess har börjat gå back intervaller två gånger i veckan och dom känns jätte fina båda två.

Speed Tape ligger lite efter då vi började köra henne senare men hon är nu uppe i sex kilometers motionsturer som hon springer varje dag.

Andra raka!

Under fredagen tog Waypoint sin andra raka solvalla seger.

Örjan Kihlström som körde avancerade upp utvändigt om ledaren efter 800 meter och därifrån var hon bara bäst och hon vann hur lätt som helst med huvan kvar.

På sex starter har det blivit tre segrar sen hon kom till oss och fortsätter hon att utvecklas kan det bli en riktigt rolig vinter för hennes del.

fredag 19 november 2010

Till Start 19/11

Idag startar Waypoint på solvalla igen.

Den här gången är det Örjan Kihlström som kör då Richard själv är avstängd.

Hon har spår elva bakom bilen men skulle hon få ett bra lopp hoppas vi att hon är med och gör upp om segern igen då hon känns fortsatt fin hemma i träningen.

lördag 13 november 2010

Nya hästar i Träning

I Tisdags (9/11) var vi hos Stefan Melander och kollade på lite hästar och det slutade med att vi tog med oss två hem.

Den första är ett treårigt sto som heter Digital Creation som gjorde två starter i våras men inte var riktigt färdig för det enligt Stefan. Nu har hon tränat ordentligt ett tag och beräknas kunna starta om ca en månad.

Den andra är ettårigt sto efter Scarlet Knight som heter Speed Tape som är inkörd och tränas just nu för fullt.

Richard var även med och körde fort och det är alltid roligt att se hur andra tränar och man lär sig alltid något.

måndag 8 november 2010

Seger på Solvalla!

Idag tog Waypoint stallets första seger på Solvalla för året. Via en snabb start till spets släpptes den direkt och hon fick rygg på ledaren. luckan uppenbarade sig in på upplopppet och hon kunde lätt spurta till seger. Fortsättning följer för henne och vi får verkligen hoppas att det kan flyta på lite för henne nu för då har hon fina pengar att tjäna i vinter.

Motion Picture fick även hon rygg å ledaren och där kändes hon bra in på upploppet tog tyvärr krafterna slut och hon ramlade tillbaka till sista pengen. Lite missnöjda var vi med henne men vi tror att den stumma banan spelade henne ett spratt.

söndag 7 november 2010

Till Start 8/11

Under Måndagen åker vi till solvalla för att tävla under deras lunch trav med Motion Picture och Waypoint.

Först ut är Motion Picture som har spår fyra bakom bilen, Hon var bra sist då hon inte hade startat på länge och hade krafter kvar i mål. Skulle hon komma vettigt till och få ett bra lopp så kan hon vara bland dom tre igen.

Waypoint har råkat ut för en sträckning i ett bakben sen den senaste starten. Då hon var halt ett tag fick hon även stå över ett par jobb, men hon känns nu fin i dom jobb hon fått och har hon inte tappat för mycket form så ska hon räknas då hon ha fin kapacitet. men man ska tänka på att hon har stått över jobb och det blir ett lungt upplägg i morgon.

Richard kör även Flickas Fantasia som han vann med senast och rapporterna säger att hon känns fin i jobben. Hon måste få ett lopp på rulle för att kunna vinna men skulle hon få det ska även hon räknas med vinstchans.

Även Rite on Bear får Richard i vagnen och honom vet vi inget om.

Resultat 5/11

Coral King Fick ett invändigt lopp på Örebro men tyvärr tog han i för mycket under vägen så när luckan kom 200 kvar så gick han bra en bit men det ebbade ut lite till slut och han slutade först utanför pengar.
Han får fortsätta tävla på och vi hoppas att han håller sig lungnare nästa gång.
Dessutom trivs han bättre då vintern nu är i ankommande och det blir kallt ute banorna blir hårda och det inte går lika snabbt i loppen.

torsdag 4 november 2010

Till Start 5/11

Under fredagen startar Coral King på Örebro.

Han var trea sist på en väldigt opassande bana och vi får hoppas att Örebro bjuder på bättre bana i morgon.

Han har återigen dragit ett dåligt startspår men han känns fin i träningen och skulle han få ett bra lopp kan han återigen vara på en plats.

Skulle det bli lite kallare i luften och banorna frysa på lite skulle det vara ett plus då han behöver ett ordentligt fäste.

onsdag 3 november 2010

Andelshäst!

Vi kommer att leasa en ett-åring av Stefan"Foto-tarzan"Melander och det är tänkt att den ska vara en andelshäst.

Andelarna kommer att vara gratis och sen är det en fast månadsavgift på 1000kr plus moms.

Antalet andelar kommer att vara 10 stycken och det är redan flera andelar uppbokade så vill ni ha chansen att vara med så RING Richard070-620 48 17 för att boka er andel.

måndag 1 november 2010

Måndag 1/11

Långa motionsturer idag på småhästarna, Båda sköter sig bra och blr bättre för varje vecka.

Motion Picture och Waypoint har gått fort på rakbanan och båda kändes bra och ska anmälas till Solvalla nästa måndag.
Motion Picture fick träna sju intervaller medans Waypoint tränade fem.

Freedom of the sea har börjat gå motion och benet som han har varit skadad i ser fortsatt fint ut.