söndag 27 mars 2011

Strykning 24/3

Under Måndagen skulle Motion Picture ha startat på mantorp men så blis det inte. Hon är svullen i ett ben och kommer att få stanna hemma istället. Vi får se framåt och sikta in oss på en ny start om ett par veckor igen.

tisdag 22 mars 2011

Tisdag 22/3

Idag var vi igång tidigt med körningarna hemma då vi skulle åka in till banan. Det var Speed Tape och R.K Princess som fick träna några intervaller i backen då rakbanan inte är tränings duglig än. Allt verkade bra med dom och dom kommer snart att få åka in till banan igen.
Kanske redan nästa vecka.

Motion Picture fick åka med in till banan då hon behövde träna lite tuffare då hon ska starta på måndag på mantorp.
Allt verkade bra med henne i dom tre heaten hon fick gå där hon fick avsluta 16 sista femhundra meterna i det sista heatet på ett bra sätt.
Hon låg bra i puls efteråt och synd bara att läget skulle bli uruselt på måndag då hon är i behov av poäng nu.

torsdag 17 mars 2011

Resultat 17/3

Äntligen gick Perfect Balance felfritt då han slutade tvåa på sundbyholm.
Han uppträder lite segt och spänt i loppen än så länge men vi får hoppas att det kommer med tiden. Han kommer nu att få starta på under våren för att skaffa sig mer rutin.

Till Start 17/3

Idag på Sundbyholm startar Perfect Balance.

Han har spår tre och vi hoppas att han går felfritt idag då han känns väldigt fin i jobben. Han spänner sig tyvärr när det blir tal om tävling där av alla galopper nu. Vi kommer att prova lite ny utrustning på honom och se om det hjälper annars får han starta på tills det släpper för honom. Skulle han skötta sig borde han kunna vara med bland dom tre första i mål.

Richard kör även Caritas Elegance.

Onsdag 16/3

Under Onsdagen var vi in till banan med Speed Tape och Motion Picture.

Speed Tape tränade 1.35 1600m på ett bra sätt och hon kommer nu att få åka in till banan en gång till innan det blir tal om premielopp.

Motion Picture kom inte med till Örebro på Fredag (18/3) så hon fick också åka med in till banan då det blir lite långt mellan starterna för henne hon känns bara bra i ett lungt jobb.

Hemma har Coral King och Yarilo börjat träna igen efter sina respektive behandlingar och båda känns bra.

tisdag 15 mars 2011

Tisdag 15/3

Idag har vi varit in till banan med fyra hästar.

Leisan L.N var med i provstartena och travade 1.21.5 2140 meter. Hon kändes trög och kommer att få åka in till banan en gång till innan det blir dags för start.

Digital Creation var också med i provstarterna. Hon skötte sig bra och travade felfritt vilket hon har haft svårt för förut. Nu kändes det helt stabilt och verkar allt bra med henne kommer hon att få kvala den 4 April hemma på sundbyholm.

R.K Brownie och R.K Princess fick också gå ett banjobb.

R.K Princess skötte sig utmärkt på 1.34 1600meter och gjorde det på ett bra sätt.

R.K Brownie Växer för dagen och var inte riktigt lika fin som vanligt. Hon galopperade när vi körde heatet men fick gå ett till lite lugnare heat efter det och skötte sig då bra på 1.43 1600meter. Hon kommer nu att träna lite lugnare i två veckor medans hon växer klart.

söndag 13 mars 2011

Söndag 13/3

Vi har varit in till banan både Fredag och Lördag då det inte går att träna fort på rakbanan då det bara är en stor sörja där just nu.

På Fredagen var vi in med Waypoint och Perfect Balance.
Waypoint var det inte det rätta trycket i och hon kommer inte att starta på Färjestad under Måndagen.
Perfect Balance kändes bara bra och startar på Sundbyholm på Torsdag.

På Lördagen var vi in med Motion Picture och Digital Creation. Båda två kändes bara bra.

tisdag 8 mars 2011

Tisdag 8/3

Nu börjar man känna av våren i luften. Plus 6 hela dagen,Vi har fotfarande is på rakbanan men fortsätter det så här kommer vi nog att kunna köra på grus nästa vecka.

Fort idag har Perfect Balance och Digital Creation gått. Åtta intervaller bra på båda.

Motion Picture har tränat lite annorlunda på rakbanan med lite tuffare träning och vi hoppas att hon ska tända till lite grand på det då vi tycker att hon ska kunna bättre än vad hon visat.

måndag 7 mars 2011

Måndag 7/3

Idag har Richard varit till Mantorp och kört lunchtrav med två hästar. Det blev en tredjeplats som bäst med Sandrone som avslutade bra efter att ha galopperat i inledningen.

Hemma har Waypoint och Leisan L.N tränat.

Under Tisdagen är det anmälningar för Waypoint, som ska anmälas till Karlstads lunchtrav.

lördag 5 mars 2011

Lördag 5/3

Idag har vi kört fort med två hästar.

Det var Motion Picture och Perfect Balance, Båda två kändes bra och tränade fyra intervaller runt 1.35.

Annars har hästarn bara gått ute i hagen och mysigt i solen. Vi får verkligen hoppas att våren är på väg nu.

fredag 4 mars 2011

Träningsrapport

Igår var vi in till banan med två hästar för att köra provlopp.

Först ut var Waypoint som "vann" sin avdelning på 1.21.9 på den lite sega banan. Hon kändes fin men lite seg och det här bör föra henne framåt och verkar allt bra så kommer hon att starta på Färjestad den 14 Mars.

Sen var det Yarilos tur han var med mitt i fältet och travde strax över 1.20 2140 meter. Orken var bra men han hängde på en töm lite grand och är nu behandlad för det.

Idag har vi kört fort med Leisan L.N och Digital Creation, båda kändes bra med extra plus på Digital Creation. Dom fick träna åtta intervaller och nästa vecka kommer Leisan L.N att åka in till banan.

Sen tränade Speed Tape tre intervaller i 1.50 fart. Det var första snabb jobbet för henne på tre veckor då hon fått stått över för en spark på benet.

En motions tur gick R.K Brownie och R.K Princess.

onsdag 2 mars 2011

Onsdag 2/3

Idag har vi varit in till banan och kört fort med två av våra nyblivna två-åringar.
Det var R.K Brownie och R.K Princess båda två travade 1.35 1640 meter på ett bra sätt.
Nu får dom träna på hemma ett tag innan vi åker in till banan igen. Vi räknar med att köra premielopp i April med dom.

Idag har vi även böjt igenom Coral King och vi hittade några små fel som vi ska åtgärda.

I morgon ska vi in till banan med Waypoint Och Yarilo.

tisdag 1 mars 2011

Resultat 1/3

Idag var det en riktig skit dag på travet.

Perfect Balance galopperade i första sväng då det hade hoppat massor av hästar runt omkring honom. Han gick sedan okej i skymundan men han behöver vara med mer i lopp för att lära.

Motion Picture var med i ett lopp som fick blåsas av efter en olyckshändelse i loppet. Sen fick hon ett bra lopp i tredje inner och lucka in på upploppet men hon ville inget. Hon hade låg puls efter loppet och vi misstänker att banan var för hård att köra barfota på då hon blev väldigt tassig i loppet. Vi tar nya tag och får köra med skor nästa gång om banan blir hård.

Coral King galopperade 600 kvar. Enligt Malena som red blev han knuffad i sidled av en annan konkurrent. sen pullade han sig i galopp igen i sista sväng. Vi får ta och kolla upp honom om det var något som felade på honom idag eller om det bara var den incidenten som gjorde att han galopperade.

Richard var trea med Piper Peson.