tisdag 23 augusti 2011

Tisdag 23/8

Det kom väldigt mycket nederbörd under måndagen vilket gjorde att rakbanan inte gick att köra på.
Det hindrade inte träningen utan dom fick träna på i backen i stället.
Det känns som att alla är friska just nu då man märker en klar uppryckning i både ork och pigghet i jobben.
Vi har flera som ska starta under den närmaste månaden och även kvala någon två-åring.

Unghästarna som vi har inne för inkörning börjar närma sig att åka hem och två åker till helgen och en åker under nästa vecka. Då är det bara en kvar som är opererade och ligger lite efter men det ska inte vara något problem då hon verkar ovanligt klok och förnuftig och det är inte ofta man faller för en unghäst på det sättet. Men det verkar som att hon är något extra redan nu och vi ska sätta ett hänglås på boxdörren så att ägaren inte kan ta hem henne.


söndag 21 augusti 2011

Söndag 21/8

Idag hade vi med en häst in till banan som fick träna innan tävlingarna började.
Det var Perfect Balance som kördes av Jorma Kontio som kände på honom och för att se om han hade några tips när han bara galopperar i loppen. Jorma körde 1.17 1640 meter och enligt honom kändes han fin. Han ville inte ändra något speciellt och nu får vi hoppas att han har möjlighet att köra honom i lopp framöver.

Idag har Speed Tape åkt iväg, Vi hade leasat henne av Stefan "Tarzan" Melander. Det känns som en fin häst men med tillökning i familjen och mycket jobb så var vi tvungna att lämna i väg henne då det känns bättre att lägga tid på dom vi har i träning istället. Lars D Carlson har tagit över henne och vi önskar lycka till med henne.


lördag 20 augusti 2011

Träningsrapport 19/8

Under fredagen var vi in till banan med två hästar. Det var två st tvååringar som fick testa av banan.

Först var det R.K Princess som tränade 1.24 1640 meter på ett bra sätt hon travade 1.22.5 sista 1000 meterna och hon gjorde det på ett bra sätt.
Hon kommer att få träna på hemma ett par veckor innan vi åker in och kör ett banjobb till.

Speed Tape travade 1.25 1640 meter på ett bra sätt även hon hon travade bra och det var skönt att båda funkade bra och att sommarträningen som vi har haft har gjort nytta för dom.


lördag 13 augusti 2011

Träningsrapport

i Fredags körde vi fort med två åringarna.

R.K Brownie kommer bara att få träna på hemma ett bra tag till då hon inte är riktigt mogen för att starta som två-åring. Hon känns i alla fall väldigt fin hemma och hon börjar orka med sin tunga kropp mer och mer.

R.K Princess tror vi har haft lite växt verk sista veckan då hon är lite stel och kantig för dagen. Tanken har varit att hon ska kunna starta i år då hon varit väldigt tidig hela tiden men vi vill inte pressa henne så hårt för dagen för då kan det komma en skada som ett brev på posten. hon kommer att åka in till banan under nästa vecka och gå ett banjobb så får vi se hur långt det är kvar till start.

Speed Tape ska också få åka in till banan tillsammans med Princess och hon känns kval klar hemma i träningen. Tanken har varit att hon ska kunna starta några gånger under höst och vinter.


Resultat 11/8

Digital Creation slutade sexa. Hon gjorde ett bra lopp då hon inte var helt körbar då hon sprang och slog på sig lite i loppet, till nästa lopp får vi lätta henne lite i balansen och då kommer travet att flyta bättre. Det positiva var att nu har hon skött sig och gått två 1.17 tider två gånger i rad och hon kommer säkert att kunna vinna ett par lopp i höst.

Yarilo var bara tråkig och seg och nu kommer han att få en riktig tränings period och sen får han starta på i vinter när det inte går lika fort i loppen.


torsdag 11 augusti 2011

Till Start 11/8

Idag på Mantorps eftermiddags trav startar två hästar.

Först ut är Digital Creation som var bra senast och skulle hon göra om den prestationen så hoppas vi att hon är med bland dom tre igen.

Yarilo får vara med för att lära, han galopperade senast och det är nära till galopp hela tiden.
Om han skulle gå felfritt får vi hoppas att han tjänar lite pengar än så länge.


fredag 5 augusti 2011

Fredag 5/8

hästarna börjar gå mera kontinuerligt nu och alla går jobb som vanligt nu som är friska.

Två nya unghästar inne för inkörning det är R.K Speedo och Trollfux. Ska även hämta en till ett-åring under lördagen. Dom har haft sele på sig och varit ute och tömkört och räknar med att dom är i vagn under nästa helg.